De stadsmeeuw in ‘Vroege Vogels’

Roland-Jan Buijs van Buijs Eco Consult B.V. doet sinds 2003 kleurringonderzoek aan grote meeuwen in Zuidwest Nederland. De laatste jaren wordt er met behulp van een aantal fanatieke ringaflezers gekeken naar de verplaatsingen van met name zilvermeeuwen en kleine mantelmeeuwen in Den Haag.

Een voorbeeld van het veldwerk is hier te bekijken in een recent item van BNN VARA Vroege Vogels:

Vanaf minuut 2:03 is collega Roland-Jan te zien met uiteraard ‘zijn stadmeeuwen’ in de hoofdrol.

In een presentatie tijdens de landelijke Sovondag a.s. 2 december verteld Roland-Jan meer over de wereld van de zogenaamde Urban Gulls. Uit het onderzoek blijkt dat meeuwen soms net zo excentriek zijn als wij mensen. Wilt u ook meer weten over de landelijke Sovondag, of de inhoud van de presenatie?

Deze informatie vindt u hier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.